L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

EVENTYRER
og OPDAGELSESREJSENDE

Efter sin hjemkomst fra Asien til USA og en forhastet færdiggørelse af hans afbrudte gymnasieuddannelse, kom den unge Ron Hubbard ind på George Washington University. Der fik han sine vinger som en banebrydende barnstormer i begyndelsen af amerikansk luftfart. Han fik også en plads i fri flyvning rekordbøger for den længste fortsatte flyvning over Detroit. Som en omrejsende reporter for Sportsman Pilot har han yderligere hjulpet med at inspirere en generation af piloter, der ville tage Amerika til verdensherredømme i luften.

Umiddelbart efter hans andet år som studerende begyndte Hubbard på den første af sine adskillige etnologiske ekspeditioner, i første omgang til daværende vilde caribiske kyster. Flere måneder senere vendte han tilbage til Vestindien for den Puertorikanske Mineralogiske Ekspedition, som kulminerede med en af de første komplette undersøgelser af øen under amerikansk jurisdiktion.

Der var mange andre eventyr i denne ånd: Som livstids medlem af den berømte Explorers Club, kortlage L. Ron Hubbard det nordlige Stillehavs farvande med en eksperimentel radio-retningsfinder, og således var han banebrydende for et langbølge-navigationssystem universelt anvendt indtil slutningen af det tyvende århundrede. Som endnu en facet til et unikt eventyrlystent liv, havde Hubbard en sjælden Master Mariner’s licens til at navigere sejlskibe i alle oceaner.

Den altoverskyggende pointe, som han selv så demonstrativt forklarede, er:

”Kun et væsen med den højst mulige sans for eventyr og pligtfølelse ville nogen sinde forsøge at løse gåden om menneskets væsen og skæbne.”