L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

Musiker og
komponist

Selv om Hubbard aldrig regnede sig for professionel musiker i egentlig forstand, var hans musiske bedrifter ikke desto mindre betydningsfulde. Han var visesanger i radioen i 1930’erne – en stilling som Arthur Godfrey, en kendt amerikansk tv- og radiopersonlighed, senere skulle overtage – og han fortsatte med at komponere og optræde gennem resten af livet.

I 1970’erne organiserede, trænede og tilrettelagde han adskillige optrædende grupper, og fra dette arbejde stammer mange vigtige observationer, såsom hans analyse af country & western, flamenco, traditionel orientalsk og endda rockmusik (som han korrekt bemærkede blev mere og mere primitiv). Blandt hans egne kompositioner i denne periode lægger man især mærke til hans nye måde at blande moderne jazz, reggae og calypso, såvel som hans moderne brug af de traditionelle spanske og orientalske musikformer. Hans skildring af det han kalder ”Lovene om proportional lyd”, er også en nytænkning på musikområdet. Her anvender han lignende instrumenter med en lidt anderledes klangfarve til at overvinde det besværlige problem med instrument annullering (dvs. at lyden fra et instrument overdøver lyden af et andet instrument uanset lydstyrken). Selv om professionelle har forsøgt at løse problemet på forskellig vis, var Hubbard faktisk den første, der både dissekerede problemet og angav løsningen på det. 

L. Ron Hubbards Battlefield Earth-album – baseret på hans internationale bestseller – var det første litterære soundtrack.
Mission Earth albummet, et fantasifuldt og nyskabende akkompagnement til Hubbards ti-binds storslåede satire af samme navn.
L. Ron Hubbards Road to Freedom – en musikalsk Scientologi erklæring, som opnåede guld.

Den samlede virkning af hans gennembrud inden for musikken var meget imponerende. ”I virkeligheden”, skrev en musikkritiker dengang, ”løser L. Ron Hubbard et problem, som musikere som f.eks. Buddy Rich og selv Woody Herman ikke kunne klare: at samle energien fra en combo i et big band, det er en bedrift, der svarer til at udnytte atomkraften.”

L. Ron Hubbards næste musiske udgivelse var både fantasifuld og enestående: et lydspor til hans bestseller roman Battlefield Earth. Musikken blev meget rammende betegnet som computer-jazz, og det var det første album, der udnyttede mulighederne i computer-instrumenter. L. Ron Hubbards musik-album til Battlefield Earth byder på 13 kompositioner, der er inspireret af personer og betydningsfulde hændelser i hans roman. Musikalbummet indeholder opførelser af jazzens store Chick Corea og den tidligere Rolling Stones-pianist Nicky Hopkins.

Da hans næste bog Mission Earth er af høj satirisk kvalitet, var det meget passende at vælge hard rock-stilen til dette musikalbum. Den ledende kunstner var ingen ringere end rock-legenden Edgar Winter. Dette albums single Cry Out blev senere brugt af miljøforkæmpere som en sang til deres kampagne for at stoppe ukontrolleret forurening.

Det sidste musikalbum, som Hubbard lavede, Vejen til Frihed, viser tydeligt hans tro på, at musik er et vidunderligt universelt sprog. I dette tilfælde bruger han det til at kommunikere nogle af de fundamentale sandheder i Scientologi, og således kan man betragte dette værk som religiøs musik i Scientologis stil. Sangteksterne er blevet oversat til 7 sprog. Dette album indeholder også præstationer af scientologer fra underholdningsindustrien bl. a. Chick Corea, John Travolta og Julia Migenes. Vejen til Frihed-albummet har også en vokal fremførelse af Hubbard selv, hvor han synger afslutningssangen, som meget passende har titlen ”Tak fordi du lyttede.”