L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

Fotograf

Den Kinesiske Mur nær Nan-k’ou passet, 1928; fotografi af L. Ron Hubbard.
Ron Hubbard yndede at pointere, at fotografi betyder: ”At skrive med lys”, og når man ser den måde, hans fotografier kommunikerer på, er det en meget passende betegnelse for hans arbejde.

I sine unge dage studerede han ivrigt kunsten at fotografere, men hans karriere begyndte først for alvor i slutningen af 1920’erne med en række berømte billeder fra hans rejser i Kina. Billederne var af høj professionel kvalitet, og de blev senere offentliggjort vidt og bredt gennem National Geographic. Han fortsatte sin fotografiske karriere, efter at han kom tilbage til USA både som pressefotograf for lokale aviser og for flere nationale tidsskrifter på freelance basis. Hans mest bemærkelsesværdige arbejde for tidsskrifterne var hans arbejde for fly-entusiasternes blad, Sportsman Pilot.

Da hans formelle karriere som skribent begyndte i 1933, havde Hubbards fotografiske arbejde en tendens til at komme i anden række. Ikke desto mindre stod han i de senere år ofte bag kameraet, idet han bl.a. tog billeder for forskellige europæiske institutioner og nogle meget berømte billeder af landskaber i det sydlige England. Disse billeder blev senere udvalgt blandt 3300 andre indsendte til den internationale fotografiudstilling i Nantes, Frankrig. Hubbards fotografier
Som banebrydende kunstflyver på sin egen facon, bliver L. Ron Hubbard præsenteret som både fotograf og skribent på Sportsman Pilot bladet.
Hubbards billeder fra denne periode blev også udvalgt til en udstilling i Versailles Salon International d’Art Photographique og er senere også blevet offentliggjort i L. Ron Hubbards fotokalendere.

I 1975 fortsatte han dette arbejde på øen Curaçao i Hollandske Antiller, hvor der et par dage efter hans ankomst blev det rapporteret: ”Hubbard får med sin professionelle skarpsynethed de billeder, han ønsker, det ene efter det andet – en produktion på mere end 7000 fotografier siden han begyndte at fotografere her i Curaçao.”

Da Hubbard kom tilbage til USA i 1976 for at slå sig ned i det sydlige Californien, antog hans fotografiske karriere en ny dimension – han ville uddanne fotografer. Takket være dette instruktionsarbejde, kunne han udarbejde en detaljeret beskrivelse af alle de vitale trin, som en fotograf må tage for at få et vellykket billede – dette inkluderer det ofte oversete indledende skridt: at se billedet for sig. Eller, som et alternativ, at kunne se umiddelbart, at det er et billede. Under alle omstændigheder – og heri lå fællesnævneren for al L. Ron Hubbards kunstneriske arbejde – må fotografen kunne få ”billedet til at tale”. Som en del af undervisningen tog L. Ron Hubbard sig også tid til at gennemse alle de studerendes billeder. Ud over de mere almindelige punkter såsom komposition og belysning, understregede han konstant det vigtigste ved al kommunikation: Hvad fortæller billedet? Fra denne tidsperiode stammer også hans testmetoder for udstyr og film, ligesom hans tydeliggørelse af det længe misforståede emne, komposition.

I dag er hans komplette produktion af fotografiske værker omhyggeligt samlet i L. Ron Hubbard-serien og L. Ron Hubbard: Billeder fra en livstid.Alt i alt vises der mere end 600 fotografier lige fra hans tidligste billeder med et simpelt Kodak Brownie til hans senere arbejde fra det sydlige Californien. Inkluderet er også et udvalg af billeder fra hans berømte Kina ture, hans prisbelønnede billeder af det engelske landskab og alt, hvad der ellers kunne være et eksempel på Hubbards arbejde i hvad han kaldte ”at skrive med lys”.