L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

Banebrydende
pilot

L. Ron Hubbards flyverhjelm med det japanske tegn for ”Held”.
”Eventyr er min ledestjerne,” sagde L. Ron Hubbard, og gav sig straks til at radere denne udtalelse på tværs af ikke blot land og hav, men også på himlen.

Det hele begyndte i foråret 1931 – ikke længe efter hans tilbagevenden fra Stillehavet – da en tyve-årig Ron Hubbard indkaldte til et første skæbnesvangert møde i George Washington University Glider Club. I første omgang svarede mindre end et dusin sportstossede sjæle.

Fartøjet var Franklin utility-svævefly, og faciliteterne primitive: et faldefærdig tårn i pletter af knæ-højt græs og ankeldybt mudder, med et bølgebliksskur som hangar. Alligevel blev George Washington University Buzzards født, og Ron Hubbard var nu i luften, for til sidst at optjene det 385e amerikanske svævefly-licens.

Det var flyvning, på den måde Mennesket var tiltænkt at flyve ”risikabelt og efter intuitiv fornemmelse”, som et vittigt hoved dengang bemærkede. Instrumenteringen var primitiv – i bedste fald en højdemåler – mens flyene enten blev slæbt efter en kofanger eller kastet ud fra en klippe ved hjælp af et gummitov. Det er dog ikke til at tage fejl af, at det var farligt. Som i 1931, havde omkring tre hundrede personer styrtet i døden i motorløse fly. Så husk også på, disse var stadig i vid udstrækning eksperimenterende dage: Lindbergh havde krydset Atlanten blot fire år tidligere.

Det eksperimentelle Ryan ST, fotograferet af L. Ron Hubbard til Sportsman Pilot
I tillæg til svævefly flyvninger, kan L. Ron Hubbard også ses barnstorming hele USA i en tres-hestekræfter Arrow Sport dobbeltdækker – ”med vinden som vores eneste kompas.”

Med hensyn til datidens indtryk af hans luftfartseventyr var der en 1934 artikel fra The Pilot med titlen ”’Flash’ Hubbard”, udtrykker det måske bedst:

Hver gang to eller tre piloter er samlet i nationens hovedstad, hvad enten det er ved en høring i kongressen eller bare bag i en eller anden hangar, vil man sandsynligvis høre navnet Ron Hubbard blive nævnt – ledsaget af tillægsord som ”skør”, ”vild” og ”dumdristig”. For piloten med det flammende hår ramte byen som en tornado for nogle få år siden og fik med sine narrestreger i luften kvinder til at skrige og stærke mænd til at græde. Han udfordrede simpelthen jorden til at komme op og ramme ham.

For tiden farer vores unge helt rundt på vestkysten, hvor han skriver historier til blade mellem flyveturene. Han er nu anerkendt som en af landets mest fremtrædende svæveflypiloter.