L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

L. Ron Hubbards
skønlitteratur

Med 19 New York Times bestsellere og mere end 250 millioner eksemplarer af hans værker i omløb er L. Ron Hubbard blandt de mest hyldede og læste forfattere i vor tid. Han var også blandt de mest produktive og populære forfattere under hele Golden Age of Pulp Fiction. Mellem 1934 og 1940 dukkede omkring 140 historier af L. Ron Hubbard op i de legendariske Pulps – ofte op til tre titler i hver udgave og skrevet under cirka femten pseudonymer.

For at imødekomme den store efterspørgsel, skrev han løbende mellem femoghalvfjerds og et hundrede tusinde ord per måned, med en antagelsesprocent på 90 fra forlæggere – første udkast, første præsentation. Derfor gik der sjældent en måned uden at navnet L. Ron Hubbard prydede forsiden på et større Pulp-blad. 

At hans historier ene og alene var hentet fra sand livserfaring, herunder den dengang sjældne rejse til Asien og det sydlige Stillehav, er ligeledes en del af L. Ron Hubbard historien. Endnu et ord om substansen bag legenden: Mellem skønlitterære historier, der foregik på åbent hav, dristige foretagender og fjerntliggende udforskning af store områder, var L. Ron Hubbard kaptajn på to ekspeditioner til Caribien og endnu en over Alaska-halvøen. Som følge af det, og før han blev tredive, blev han optaget i den berømte Explorers Club og gjorde sig fortjent til en sjælden licens som Maste Mariner.

Med udgivelsen af Dianetik: Den moderne videnskab om mental sundhed i 1950, holdt hans mere seriøse forskning ham fra litterær stræben de næste tre årtier. Men i 1980, for at fejre sit halvtredsårs jubilæum som romanforfatter og historiefortæller, vendte L. Ron Hubbard tilbage til området med sit universelt anerkendte science fiction epos, Kampen om Jorden: En saga om år 3000. Værket blev omgående en bestseller og høstede efterfølgende et væld af internationale priser.

Det, der generelt anses for kronen på værket for L. Ron Hubbard, er ti-binds værket Mission Earth. Det blev også omgående en international bestseller, og værket er stadig en milepæl i forlæggerverdenens historie. Hvad mere er, med en tredje generation af læsere, der nu opdager L. Ron Hubbards historier, har han for altid sikret sin plads i populær-fiktionens årbøger.

Find ud af mere på L. Ron Hubbards Historier fra guldalderen.