Forfatter
PRISER OG ANERKENDELSER

Guinness verdensrekorder
Guinness verdensrekorder <br /> De fleste lydbøger offentliggjort af en forfatterGuinness verdensrekord
Mest oversatte forfatter i verden. Guinness verdensrekord
Flest lydbøger udgivet af en forfatter.

Ud over sit arbejde som grundlæggeren af Dianetik og Scientologi, står L. Ron Hubbard som en af verdens mest udholdende og læste forfattere af populære fiktion, med internationalt salg på ca. halvtreds millioner og et arbejde, der spænder over halvtreds år.

Derfor er der som vidnesbyrd på omfanget af hans litterære værk og arv hans fire Guinness verdensrekorder: Den mest udgivne forfatter, mest oversatte forfatter, forfatteren med de fleste lydbogstitler og det mest oversatte ikke-religiøse værk.

Saturn Award – Academy of Science Fiction

I erkendelse af L. Ron Hubbards bestsælgende mesterværk, Kampen om Jorden.

Inden for bare én genre – science fiction – er L. Ron Hubbards præg både uudsletteligt og umiskendeligt. Tag f.eks. Kampen om Jorden: En saga fra år 3000 i betragtning. Beskrevet af science fiction-legenden A.E. van Vogt som et ubetinget mesterværk var det 430.000 ord lange epos ikke blot en sensationel bestseller, men også modtager af adskillige internationale litteraturpriser. Udover både Academy of Science Fictions Saturn priser og en speciel Gutenberg pris for et fremragende bidrag til genren, fik denne roman også Italiens Tetradramma D’Oro pris i påskønnelse af historiens iboende budskab om fred. Den er siden blevet udgivet i omkring tredive lande og anses for at være et mønsterværk på adskillige universiteter og højere læreanstalter.

Cosmos 2000 æresdiplom – fransktalende læsere

Et æresdiplom præsenteret for L. Ron Hubbard for hans ti bind store Mission Earth, valgt af læsere fra Frankrig, Belgien og Schweiz.

Og mens Battlefield Earth markerede Hubbards monumental tilbagevenden til fiktion efter et fravær på tredive år, er hans 1,2 millioner ord, ti-binds Mission Earth-serie med rette anset som hans hovedværk. Som en bidende satire har den ikke kun fået sammenligning med Jonathan Swift, men står som et udgivelsesfænomen med ikke mindre end syv bind på bestseller hardcover-listerne på én gang. På grund af dens massive indvirkning, modtog Mission Earth også adskillige litteraturpriser, deriblandt Frankrigs eftertragtede Cosmos 2000-pris og Italiens Nova Science Fiction-pris. (Som Hubbard i øvrigt var den første ikke-italiener til at modtage).

Der er også alt det, Hubbard gav tilbage som en uophørlig lobbyist på nye forfatteres vegne, fra hans instruktionsartikler til de håbefulde forfattere til hans Fremtidens Forfattere-konkurrence, nu anerkendt som det mest respekterede og vigtige forum for nye talenter inden for spekulativ fiktion.

La Cravate d’Or avec rosette – National Federation of French Culture

For L. Ron Hubbards fremragende resultater inden for kunst, videnskab og litteratur.

Og i betragtning af L. Ron Hubbards halvtreds år lange karriere – fra storhedstiden i Pulp til hans monumentale tilbagevenden til fiktion i 1980’erne – kommer det ikke som nogen overraskelse, at den Nationale Sammenslutning for Fransk Kultur præsenterede ham med Cravate d’Or avec Rosette for enestående indsats inden for kunst, videnskab og litteratur. Ikke mindre betydelig er hans Laurier d’Or fra Comité Prestige d’Europe, i anerkendelse af hans litterære bidrag og forbedring af den franske kultur.

Writer of the Century Award – Mondadori Press

For den hjælp L. Ron Hubbards bøger har givet Menneskeheden.Desuden, og som en af de mest anerkendte forfattere i denne eller nogen tidsperiode, modtog L. Ron Hubbard rettelig Writer of the Century Award fra Mondadori Press for den hjælp hans bøger har givet til menneskeheden.


YDERLIGERE UDVALG AF
PRISER OG ANERKENDELSER

Desværre ville hele listen af L. Ron Hubbards kunst og litterære priser – idet den jo indeholder en årtier lang karriere og tusindvis af anerkendelser – være helt umuligt at liste heri. Alligevel gives nedenfor et kort udpluk af de mange priser og udmærkelser han modtog for sit livsværk inden for åndsvidenskab og litteratur:

Guldmedalje – Academy of Arts, Sciences & Letters, Paris, Frankrig: Skænket til L. Ron Hubbard for den samlede mængde af hans litterære værker og præstationer.

Officiel anerkendelseFN’s Society of Writers: I anerkendelse af L. Ron Hubbard som en stor science fiction forfatter i det tyvende århundrede.

ResolutionCaliforniens lovgivende forsamling: Skænket til Hubbard for hans arbejde inden for kunst og for at hjælpe til at skabe et bedre sted at leve for andre.

ResolutionCity of Los Angeles: I anerkendelse af L. Ron Hubbards resultater inden for kunst.

”Dr. Honoris Causa”European Academy of Arts, Paris, Frankrig: En høj udmærkelse tildelt Hubbard for hans varige præg på vor tids kultur.

AnerkendelseDen italienske politiorganisation i Milano, Italien: For L. Ron Hubbards bidrag til kunst.

Argosy AwardArgosy Magazine: Skænket Hubbard for en livstid med præstationer inden for fiktion.

Palmas de Oro AwardNationale Journalistforbund, Mexico: Givet til L. Ron Hubbard ”i anerkendelse af ekspertise inden for områderne kunst, videnskab, menneskelig kommunikation og kultur.”

Æresdoktor i LitteraturMoskva Statsuniversitet: Skænket til Hubbard af fakultetet for Journalistik og Afdelingen for Russisk Udenlandsk Litteratur for ”fremragende præstationer i litteratur og filosofi og for hans store humanitære aktiviteter.”

Ingram Book AwardPræsident, Ingram Bøger, New York: Givet til L. Ron Hubbard som en berømt forfatter – med toogtredive nationale bestsellers og over 100 millioner værker solgt.

Diploma of HonorInternational Committee of Arts, Frankrig: I anerkendelse af Hubbard som forfatter og humanist.

Honorary PlaqueBrigham Young University Symposium of Science Fiction & Fantasy: Til ære for L. Ron Hubbards uvurderlige bidrag til kunst gennem Fremtidens Illustratorer og Fremtidens Forfattere programmerne.