L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

Genoplivning af
kunstnerens drømme

Det første Celebrity Centre, Los Angeles, Californien, 1969.

Uanset hvor stor en indflydelse Hubbards filosofiske udtalelser om kunst har haft, er den kunstneriske arv, han efterlod, ikke komplet, uden man også nævner hans betydningsfulde livsværk: Dianetik og Scientologi.

”En kultur er kun så stor som dens drømme”, har han udtalt, ”og dens drømme bliver drømt af kunstnere”. Derfor bliver rehabiliteringen af en kunstner en særdeles værdifuld opgave, fordi kulturen vil blive betalt tilbage tusindfold, tilføjede han. At Scientologi, som noget helt naturligt er velegnet til at tage sig af en sådan opgave, er umiddelbart indlysende. For Hubbard havde tidligere fastslået Menneskets indre væsen, og Dianetik og Scientologi henvender sig direkte til kunstneren på det mest grundlæggende niveau: ham selv som åndeligt væsen. Når Hubbard taler om rehabilitering af kunstnerisk kreativitet, taler han også om rehabilitering af kilden til al kreativitet, den menneskelige ånd. 

Specielt til disse kreative personer oprettede Hubbard flere Celebrity Centre (centre for berømtheder). Disse særlige Scientologi kirker tilbyder den samme service som alle andre Scientologi kirker, men i omgivelser, der tager specielt hensyn til kunstneren. Så uanset hvor berømt en kunstner måtte være, vil han eller hun være i stand til at arbejde med Dianetik og Scientologi i Celebrity Centrenes uforstyrrede og sikre omgivelser. Disse centre tilbyder også specielle kurser og auditering, der hjælper kunstnerne – både den professionelle og nybegynderen – med at anvende Scientologis principper på deres felt, og derigennem forøge deres evne til at påvirke samfundet på en positiv måde. Celebrity Centrene giver yderligere den kommende kunstner et forum, hvor han kan iscenesætte teaterforestillinger, lave litteraturoplæsninger, arrangere koncerter og foretage alle de andre aktiviteter, Hubbard beskrev som den strålende aktivitet, vi kalder kunst.

”Niveauet af en kultur”, fastslog han, ”kan direkte måles gennem det antal personer, der arbejder med æstetik.” Gennem sine forskellige undervisningsmaterialer – til fotografer, filmskabere, forfattere og musikere – har han inspireret tusinder indtil nu. Gennem hans Fremtidens Forfattere-program har han direkte startet flere hundrede forfattere og illustratorer på deres karriere. Men når man betragter hans komplette arv, som omfatter alt det, der er muligt med Dianetik og Scientologi, kan hans indsats ikke måles i mindre end millioner. For, som han også fastslog, handler kunstværker ikke kun om kunstnerne. Rettere: ”Kunstværker ses af mennesker.” De høres af mennesker. De føles af mennesker. De er ikke blot foder for en sammenspist inderkreds. De er den åndelige føde for alle mennesker.”