Den internationale anerkendelse af L. Ron Hubbards litterære værker og bidrag til kunst afspejles i de utallige proklamationer, anerkendelser og æresdiplomer, han er blevet tildelt.

Forfatter
PRISER OG ANERKENDELSER

Guinness verdensrekorder


Guinness verdensrekorder< br />De fleste lydbøger offentliggjort af en forfatterGuinness verdensrekorder
Mest oversatte forfatter i verden. Guinness verdensrekord
Flest lydbøger udgivet af en forfatter.

Ud over sit arbejde som grundlæggeren af Dianetics og Scientology står L. Ron Hubbard som en af verdens mest vedholdende og læste forfattere af populær fiktion med internationalt salg på ca. halvtreds millioner og værker, der spænder over halvtreds år.

Derfor er der som vidnesbyrd på omfanget af hans litterære værk og arv hans fire Guinness verdensrekorder: Den mest udgivne forfatter, mest oversatte forfatter, forfatteren med de fleste lydbogstitler og det mest oversatte ikke-religiøse værk.

Saturnprisen – Academy of Science Fiction

I erkendelse af L. Ron Hubbards bedstsælgende mesterværk, Kampen om Jorden.

Inden for bare én genre – science fiction – er L. Ron Hubbards præg både uudsletteligt og umiskendeligt. Tag f.eks. Kampen om Jorden: En saga fra år 3000 i betragtning. Det 428.750 ord lange epos, der blev beskrevet af science fiction-legenden A.E. van Vogt som et ubetinget mesterværk, var ikke blot en sensationel international bestseller, men også modtager af talrige internationale litteraturpriser. Ud over både Academy of Science Fictions’ Saturnpris og en speciel Gutenbergpris for et fremragende bidrag til genren, fik denne roman også Italiens Tetradramma D’Oro pris i påskønnelse af historiens iboende budskab om fred. Den er siden blevet udgivet i masser af lande, er blevet oversat til dusinvis af sprog og tjener som et mønsterværk på adskillige universiteter og højere læreanstalter.

Cosmos 2000-pris – fransktalende læsere

En udmærkelse givet til L. Ron Hubbard for hans ti bind store Mission Earth, valgt af læsere fra Frankrig, Belgien og Schweiz.

Og mens Kampen om Jorden markerede Hubbards monumentale tilbagevenden til fiktion efter et fravær på tredive år, er hans 1,2 millioner ord, ti-binds Mission Earth-serie med rette anset som hans hovedværk. Som en bidende satire er den ikke bare sammenlignet med Jonathan Swift, men står som et udgivelsesfænomen med ikke mindre end syv bind på bestseller hardcover-listerne på én gang. På grund af dens vældige gennemslagskraft, modtog Mission Earth også talrige litteraturpriser, deriblandt Frankrigs eftertragtede Cosmos 2000-pris og Italiens Nova Science Fiction-pris. (Hubbard var i øvrigt den første ikke-italiener til at modtage Nova-prisen).

Der er også alt det, Hubbard gav tilbage som en uophørlig lobbyist på nye forfatteres vegne, fra hans instruktionsartikler for de håbefulde forfattere til hans Fremtidens Forfattere-konkurrence, nu anerkendt som det mest respekterede og vigtige forum for nye talenter inden for spekulativ fiktion.

La Cravate d’Or avec Rosette – National sammenslutning for fransk kultur

For L. Ron Hubbards fremragende resultater inden for kunst, videnskab og litteratur.

Og i betragtning af L. Ron Hubbards halvtreds år lange karriere – fra storhedstiden i pulp til hans monumentale tilbagevenden til fiktion i 1980’erne – kommer det ikke som nogen overraskelse, at den Nationale sammenslutning for fransk kultur præsenterede ham med Cravate d’Or avec Rosette for hans enestående indsats inden for kunst, videnskab og litteratur. Hans Laurier d’Or fra Comité Prestige d’Europe, i anerkendelse af hans litterære bidrag og forbedring af den franske kultur, er ikke af mindre betydning.

Writer of the Century Award – Mondadori Press

For den hjælp L. Ron Hubbards bøger har givet menneskeheden.Desuden, og som en af de mest anerkendte forfattere i denne eller nogen anden tidsperiode, modtog L. Ron Hubbard rettelig Writer of the Century Award fra Mondadori Press, for den hjælp hans bøger har givet til menneskeheden.


YDERLIGERE UDVALG AF
PRISER OG ANERKENDELSER

Desværre ville hele listen af L. Ron Hubbards priser for kunst og litteratur – idet den jo indeholder en årtier lang karriere og tusindvis af anerkendelser – være helt umuligt at liste heri. Alligevel gives nedenfor et kort udpluk af de mange priser og udmærkelser, han modtog for sit livsværk inden for kunst og litteratur: 

Guldmedalje – Academy of Arts, Sciences & Letters, Paris, Frankrig: Skænket til L. Ron Hubbard for den samlede mængde af hans litterære værker og præstationer. 

Officiel anerkendelsede Forenede Nationers forfatterforening: I anerkendelse af L. Ron Hubbard som en stor science fiction-forfatter i det tyvende århundrede. 

ResolutionDelstaten Californiens lovgivende forsamling: Skænket til Hubbard for hans arbejde inden for kunst og for at hjælpe til at skabe et bedre sted at leve for andre. 

ResolutionCity of Los Angeles: I anerkendelse af L. Ron Hubbards resultater inden for kunst. 

”Dr. Honoris Causa”European Academy of Arts, Paris, Frankrig: En høj udmærkelse tildelt Hubbard for hans varige præg på vor tids kultur. 

AnerkendelseDen italienske politiorganisation i Milano, Italien: For L. Ron Hubbards bidrag til kunst. 

Argosy AwardArgosy Magazine: Skænket til Hubbard for en livstid med præstationer inden for området fiktion. 

Palmas de Oro AwardDet Nationale Journalistforbund, Mexico: Givet til L. Ron Hubbard ”i anerkendelse af ekspertise inden for områderne kunst, videnskab, menneskelig kommunikation og kultur”. 

Æresdoktor i litteratur Moskva Statsuniversitet: Skænket til Hubbard af fakultetet for Journalistik og Afdelingen for russisk udenlandsk litteratur for ”fremragende præstationer i litteratur og filosofi og for hans fremragende humanitære aktiviteter”. 

Ingram Book Awardformand, Ingram Bøger, New York: Givet til L. Ron Hubbard som en berømt forfatter – med toogtredive nationale bestsellere og over 100 millioner værker solgt. 

Diploma of HonorInternational Committee of Arts, Frankrig: I anerkendelse af Hubbard som forfatter og humanist. 

Honorary PlaqueBrigham Young University Symposium of Science Fiction & Fantasy: Til ære for L. Ron Hubbards uvurderlige bidrag til kunst gennem programmerne Fremtidens Illustratorer og Fremtidens Forfattere.