L. RON HUBBARD | BIOGRAFISK PORTRÆT

Administrator

”Det er ikke Menneskets drømme, som svigter” sagde L. Ron Hubbard i 1969. ”Det er manglen på den nødvendige knowhow til at gøre disse drømme til virkelighed.” Alene af denne grund, ”har hele nationer, for slet ikke at tale om kommercielle virksomheder, selskaber eller grupper, tilbragt årtier fyldt med uro og fejlslagne projekter.”

Det er ikke Menneskets drømme, som svigter. Det er manglen på den nødvendige knowhow til at gøre disse drømme til virkelighed.
– L. Ron Hubbard

Konsekvenserne stirrer tilbage på os som overskrifter hver eneste dag: lammende underskud, tyngende beskatning, konkurstruede virksomheder, og i det velstående USA alene, mere end 37 millioner mennesker lever nu under fattigdomsgrænsen. Det er ikke for ingenting, at Hubbard yderligere forklarede: ”Menneskets lykke og firmaer og staters levetid afhænger tilsyneladende af organisatorisk knowhow.”

Hvis man virkelig forstod, hvordan en person bedst fungerer – deres behov, ønsker og kilden til deres svagheder – ville man naturligvis forstå, hvordan grupper af personer bedst fungerer. Dette var holdningen, hvormed L. Ron Hubbard tog fat på problemerne, om hvordan vi samarbejder med andre – ikke med administrative gimmicks eller autoritære dekreter, men med et enestående medfølende syn på grupper som enkeltpersoner forenet i et fælles mål.

I alt brugte Hubbard mere end tre årtier på at udvikle og kodificere de administrative retningslinjer, som Scientologi organisationer følger. Disse policies er udviklet fra de fundamentale love, der regulerer al menneskelig adfærd, og udgør således en mængde viden, der er lige så vigtig for emnet grupper, som det han har skrevet i Dianetik og Scientologi er, for rehabiliteringen af det enkelte åndelige væsen. Faktisk kendte ingen før fremkomsten af Dianetik og Scientologi de virkelige principper for styring af gruppeaktiviteter, ligesom ingen kendte til principperne for det menneskelige sind.