”Hvis man tager på eventyr gennem livet, har man en god chance for at få succes på papir. Eventyr betyder ikke præcis at gøre som en globetrotter, og det betyder ikke store bedrifter. At tage på eventyr er ligesom kunst. Man er nødt til at gennemleve det for at gøre det virkeligt.”
– L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbards
skønlitteratur

Med 19 New York Times bestsellere og mere end 250 millioner eksemplarer af sine værker i omløb er L. Ron Hubbard blandt de mest hyldede og læste forfattere i vor tid. Han var også blandt de mest produktive og populære forfattere under hele guldalderen for pulp fiction. Mellem 1934 og 1940 dukkede ca. 140 historier af L. Ron Hubbard op i de legendariske pulp-blade – ofte op til tre titler i hvert nummer og skrevet under omtrent 15 pseudonymer.

For at imødekomme den store efterspørgsel skrev han løbende mellem femoghalvfjerds og et hundredtusinde ord per måned, med en antagelsesprocent på 90 fra forlæggere – første udkast, første aflevering. Derfor gik der sjældent en måned uden, at navnet L. Ron Hubbard prydede forsiden på et større pulp-blad. 

At hans historier ene og alene var hentet fra sand livserfaring, herunder de dengang sjældne rejser til Asien og det sydlige Stillehav, er ligeledes en del af legenden om L. Ron Hubbard. Endnu en bemærkning om substansen bag legenden: Mellem skønlitterære historier, der foregik på åbent hav, dristige foretagender og fjerntliggende udforskning af store områder, var L. Ron Hubbard kaptajn på to ekspeditioner til Caribien og endnu en på tværs af Alaska. Som følge af det, og før han blev 30, blev han optaget i den berømte Explorers Club og gjorde sig fortjent til en sjælden licens som kaptajn.

Med udgivelsen af Dianetics: Den moderne videnskab om mental sundhed i 1950, holdt hans mere seriøse forskning ham fra litterær stræben de næste tre årtier. Men i 1980, for at fejre sit halvtredsårs jubilæum som romanforfatter og historiefortæller, vendte L. Ron Hubbard tilbage til området med sit universelt anerkendte science fiction-epos, Kampen om Jorden: En saga om år 3000. Værket blev omgående en bestseller og høstede efterfølgende et væld af internationale priser.

Det, der generelt anses for kronen på værket for L. Ron Hubbard, er værket i 10 bind Mission Earth. Det blev også omgående en international bestseller, og værket er stadig en milepæl i forlæggerverdenens historie. Hvad mere er, med en tredje generation af læsere, der nu opdager L. Ron Hubbards historier, har han for altid sikret sin plads i den populære skønlitteraturs årbøger.

Find ud af mere om L. Ron Hubbards historier fra guldalderen.