Den oprindelige Founding Church of
Scientology Washington, D.C.

Founding Church of Scientology of Washington D.C., receptionsområdet, med udstillingen om L. Ron Hubbards tidlige liv.
På kun fem år voksede Scientologi fra bare en stiftelse til en international organisation. Med det nødvendige behov for verdensomspændende kommunikationslinjer til at koordinere kirker og grupper på fem kontinenter, flyttede L. Ron Hubbard Scientologis centrale funktioner fra Phoenix til Washington, D.C. Han ankom i sommeren 1955 og etablerede Founding Church of Scientology i Washington, D.C., på 1812, 19th Street NW, midt på Embassy Row.

Den restaurerede treetagers bygning var det første hovedkvarter for Scientologi i hele Amerika. I sit kontor på anden etage var Ron den første Administrerende Direktør, og førte tilsyn med organiseringen af kirker, samt udviklede og skrev administrative artikler og retningslinjer, som stadig bliver brugt i dag i alle Scientologi kirker.

En restaureret bånd-duplikeringslinje i kælderen, som husede det første Scientologi distributionscenter, der leverede L. Ron Hubbards bøger og foredrag til kirker og kontorer på fem kontinenter.
Det var også fra the Founding Church, at det første Scientologi distributionscenter, der udgav L. Ron Hubbards bøger og foredrag til grupper og kontorer over hele verden. Det var i foredragsrummet på 1812, at L. Ron Hubbard annoncerede de Scientologi milepæle, der dukkede op i hans forskning.

I den fuldt renoverede og restaurerede bygning i Washington, D.C. findes optegnelserne over L. Ron Hubbards liv i Washington, D.C. i dag – fra hans tid med undersøgelser på George Washington University tidligt i 1930’erne, til hans Oprindelige afhandling om Dianetik, som blev skrevet lige rundt om hjørnet i 1948.

Scientologer besøger nu stedet for at få mere at vide om L. Ron Hubbards liv og hans forskningsgennembrud i Washington, D.C. Det er også stedet, hvor der bliver afholdt konferencer med embedsmænd og repræsentanter fra den private sektor, for at planlægge og koordinere brugen af Hubbards løsninger til læse- og skrivefærdighed, umoralitet, stoffer og kriminalitet.