”Uden på nogen måde at fordømme
eller håne noget menneskes tro, opstod
Scientology fra asken af en åndløs videnskab, og
de evige spørgsmål blev atter stillet – og besvaret.”

– L. Ron Hubbard

Fotografi af L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbard
artikler og essays

Her præsenteres et udvalg af L. Ron Hubbards artikler, hvor han beskriver sin egen filosofi og sin bemærkelsesværdige rejse hen imod grundlæggelsen af Dianetics og Scientology.

Lad os som indledning dog først definere filosofi som Hubbard gjorde – en kærlighed til eller stræben efter visdom, som traditionelt omfatter enhver storslået søgen efter sandhed – og betragt således hans arbejde som værende i den ældste filosofiske tradition, som strækker sig helt tilbage til den religiøse tankegangs morgengry.


Min filosofi
AF L. RON HUBBARD

”Min filosofi,” fra januar 1965, er blevet beskrevet som den mest definitive udtalelse fra L. Ron Hubbard om hans filosofiske standpunkt.

Emnet filosofi har eksisteret fra de ældste tider. Ordet betyder: ”kærligheden til, studiet af eller stræben efter visdom; eller viden om ting og deres årsag – enten teoretisk eller praktisk.”

Alt, hvad vi ved om videnskab eller religion, kommer fra filosof ...


En oversigt over Scientology for videnskabsmænd
AF L. RON HUBBARD

”En oversigt af Scientology for videnskabsmænd,” der blev skrevet i januar 1969, giver en oversigt, ikke kun over vanskelighederne i videnskabelig forskning som den blev anvendt på humaniora, men hvordan L. Ron Hubbard overvandt dem for at udvikle Scientology.

I skrivende stund (1969) har jeg i cirka 38 år været engageret i grundforskning i livet og humaniora ...


Filosofien vinder efter 2.000 år
AF L. RON HUBBARD

I det, der udgør en endelig udtalelse om Scientologys plads i filosofisk tradition, kommer L. Ron Hubbards ”Filosofien vinder efter 2.000 år”. Den blev skrevet i februar 1966 som en anerkendelse af dem, han anså for retmæssige forgængere for Dianetics og Scientology, især de græske filosoffer Aristoteles, Sokrates, Platon og Euklid.

Filosofien døde ikke, da det gamle Grækenland døde.

Ud af naturfilosofien fra disse tider kom videnskab ...


Scientology svar
AF L. RON HUBBARD

Skrevet som et sidestykke til ”Filosofi vinder efter 2.000 år” præsenterer Hubbards ”Scientologys svar” fra 1966 en udsigt til frihed helt ud over, hvad gamle filosoffer troede muligt.

Mennesket har stillet en hel del spørgsmål om sig selv.

Nogle af spørgsmålene er: ”Hvem er jeg?” ”Hvor kommer jeg fra?” ”Hvad er døden?” ”Er der et liv efter dette?” ...


Hvad er storhed?
AF L. RON HUBBARD

Konflikt eller tolerance, samarbejde eller opposition, kærlighed eller had – det er spørgsmål, der både angår dagligdagen og internationale forhold. I denne artikel, der stammer fra foråret 1966, behandler Hubbard spørgsmålet: Når man udsættes for had, hvad er så løsningen på ens egen lykke?

Den sværeste opgave, man kan have, er at blive ved med at elske sine medmennesker til trods for alle de grunde, der er til ikke at gøre det.

Og det sande tegn på tilregnelighed og storhed er at vedblive med at gøre det....