Musikskaber

Selvom Hubbard aldrig anså sig for at være professionel musiker i egentlig forstand, var hans musikalske præstationer ikke på nogen måde ubetydelige. I 1930’erne var han visesanger i radioen. Han havde engang en sendetid, som Arthur Godfrey senere kom til at udfylde, og han fortsatte med at komponere og optræde hele resten af sit liv.

I 1970’erne organiserede, øvede og arrangerede han adskillige optrædende grupper, og fra dette arbejde stammer mange vigtige observationer, herunder hans analyse af country og western, flamenco, traditionel orientalsk og endda rockmusik (som han observerede var i gang med at blive mere og mere primitiv). Blandt hans egne kompositioner i denne periode lægger man især mærke til hans nyskabende måde at blande moderne jazz, reggae og calypso, såvel som hans moderne brug af de traditionelle spanske og orientalske musikformer. Blandt nyskabelserne er også hans redegørelse for, hvad han kaldte ”lovene om proportional lyd”, hvori instrumenter, der ligner hinanden, men med en anelse forskel i klangfarve, blev anvendt til at overvinde det langvarige besværlige problem med instrumenter, der annullerer hinanden, det vil sige, at et instrument har en tendens til at ”udslette” et andet, uanset volumen. Selvom fagfolk har udtænkt forskellige afhjælpninger, så var Hubbard faktisk den første, der både dissekerede problemet og præciserede løsningen på det. Den samlede virkning af hans musikalske nyskabelser var yderst imponerende. Faktisk skrev en anmelder dengang, at L. Ron Hubbard løser ”et problem, som musikere som f.eks. Buddy Rich og selv Woody Herman ikke kunne klare. Det vil sige fokusere energien fra et lille jazzorkester i et big band, en bedrift, der svarer til at tøjle atomet.”

L. Ron Hubbards næste musikalske produkt var ligeledes både fantasifuldt og enestående: et soundtrack til hans bestsellerroman, Kampen om Jorden. Musikken fik meget passende titlen Space Jazz, og det var det første album, der udnyttede mulighederne i Fairlight Computer Musical Instrument. I særdeleshed anvendte han Fairlight til at ”sample” naturlige lyde og så præsentere disse lyde gennem keyboardet som toner. Således bliver Space Jazz et ”potpourri” af geværskud, klirrende flasker og lignende, der er relevant for historien – men alt sammen vævet ind i perkussion og rytme. Albummet indeholder 13 kompositioner af L. Ron Hubbard, der er inspireret af personer og vigtige hændelser i romanen. Musikalbummet indeholder fremførelser af jazzlegenderne Chick Corea og Stanley Clarke såvel som den lige så legendariske Rolling Stones-pianist Nicky Hopkins.

Da hans næste bog, Mission Earth, var bidende satirisk, var det meget passende at vælge stilen hård rock til dette soundtrack. Hovedkunstneren er den altid nyskabende Edgar Winter, og albummets single ”Cry Out” blev senere brugt af miljøforkæmpere som slagsang for at stoppe ukontrolleret forurening. Men albummet huskes især for L. Ron Hubbards dengang helt originale brug af ”modrytmer” – som er en anden rytme, der ligger under trommerne og typisk med en dybere lyd. Som følge deraf: ”Denne modrytme suger så nøjagtigt på samme måde som resten af beatet.”  Resultatet var, som Winter selv bemærkede: ”Det gik langsomt op for os, at vi var ved at skabe en helt ny lyd med en fuld symfonisk baggrund til en bragende rockgruppe.”

Det sidste musikalbum af L. Ron Hubbard, Vejen til frihed, viser tydeligt Hubbards ofte gentagne maksime: ”Musik er virkelig et sprog, alle forstår.” I dette tilfælde anvender han den til at udtrykke grundlæggende sandheder i Scientology. I den henseende udgør værket religiøs musik i Scientology stil. Dette album byder også på optrædener af Scientologister fra underholdningsindustrien. Vejen til frihed-albummet har også en sangoptræden af Hubbard selv, hvor han fremfører den afsluttende sang, der meget passende har titlen ”Tak fordi du lyttede”.

For at læse hele samlingen af information om Hubbards musikalske arv se L. Ron Hubbard-serien, Musikskaber: Komponist og kunstner.

L. Ron Hubbards musikværelse, der rummer hele hans samling af musikinstrumenter, deriblandt orgler, synthesizere og en vifte af eksotiske ting samlet gennem et helt liv med rejser rundt om på kloden