L. Ron Hubbard-serien er det komplette biografiske opslagsværk, der optegner grundlæggeren af Scientologys liv, og det han har efterladt sig. Serien på 3.600 sider, sammen med den ledsagende fotografiske biografi Billeder fra en livstid, er hentet fra Hubbards omfattende personlige arkiver med breve, journaler, essays og fotografier.

Hundredårsdagen for grundlæggeren af Scientology, L. Ron Hubbard, blev fejret med udgivelsen af et komplet biografisk opslagsværk

13. marts 2012

Som kronen på værket ved den årelange fejring af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards hundredårs fødselsdag, udgav Scientology Kirken det monumentale, 16-binds komplette biografiske opslagsværk, L. Ron Hubbard-serien. Serien blev præsenteret for et publikum på 6.500 Scientologister, der var samlet i Clearwater, Florida, til den årlige fejring af Hubbards fødselsdag.

Billeder fra en livstid, den fotografiske kronologi af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, giver et intimt biografisk portræt gennem mere end 500 billeder og ledsagende detaljerede billedtekster med anekdoter.

L. Ron Hubbard-serien giver den første definitive, dybtgående beskrivelse af den mand, som grundlagde den eneste nye store religion i moderne tid.

Alt i alt udgør værket mere end 3.600 sider og beretter om Hubbards usædvanlige liv og varige arv som hentet fra hans omfattende personlige arkiver, herunder aldrig tidligere offentliggjort korrespondance, journaler og essays.

Det er ofte blevet sagt, at Hubbard levede 20 liv i løbet af ét, og denne serie underbygger dette i ekstraordinære detaljer. Det første bind, L. Ron Hubbard: Et portræt, tjener som en samlet introduktion til den biografiske serie, idet den præsenterer en komplet og oplysende kronologisk oversigt over hans liv. Der medfølger vigtige detaljer fra hans tidlige år, hvor han udmærker sig i en alder af 13 som landets yngste Eagle Scout og begynder et livslangt studium af den menneskelige tilstand under oplæring af en studerende hos Sigmund Freud. Der er mere om en ung L. Ron Hubbard, som giver sig ud på sine berømte rejser gennem Asien, hvor han bliver en af de få vesterlændinge til at gå ind i lukkede tibetanske lamaklostre. Kronologien følger endvidere Hubbard som leder af ekspeditioner og medlem af den ansete Explorers Club. Med den samme opmærksomhed på detaljer præsenteres læserne desuden for alle relevante kendsgerninger fra hans spor med opdagelser i Dianetics og Scientology og hans efterfølgende kodificering af den nøjagtige rute som enkeltpersoner kan følge for at stige op til højere tilstande af bevidsthed.

L. Ron Hubbard: Et portræt giver endvidere et overblik over Hubbards humanitære indsats: som en underviser, hvis værktøjer til at øge indlæring og læsefærdigheder i øjeblikket bruges af hundredtusinder af undervisere verden over; som skaberen af et program til rehabilitering af stofmisbrugere, der tilskrives at have reddet titusinder; som den mand, der inspirerede til et program til resocialisering af kriminelle, der bruges på tværs af 25 lande; og som forfatter til en moralkodeks, der er blevet oversat til 106 sprog med op mod 100 millioner eksemplarer i omløb.

De efterfølgende bind i serien belyser det, Hubbard har opnået inden for mere end et dusin professioner. Som et eksempel, Forfatter: Hvordan populær skønlitteratur tog form, følger Hubbards legendariske 50 år lange litterære karriere som en drivende kraft inden for populærlitteratur og forfatter af sådanne skelsættende bestsellere som Kampen om Jorden og Mission Earth-serien. Det ledsagende bind, Litterær korrespondance, giver indsigt i en hyldet karriere gennem hans omfattende samling af breve, herunder dem henvendt til legendariske kolleger fra den store amerikanske pulp fiction-bevægelse.

Hele serien er rigt illustreret med mere end 1.000 fotografier fra L. Ron Hubbards arkiver – inklusive både billeder af Hubbard og dem, der er taget af ham.

Hundredvis af de præsenterede fotografier var aldrig før blevet offentliggjort, fordi mange stammer fra et århundrede tilbage i tiden og naturligvis var forfaldet i tidens løb. Derfor er fotografierne i hele L. Ron Hubbard-serien i sig selv kulminationen på et massivt restaureringsprojekt. Forløbet omfattede digital scanning af et hundrede år gamle fotografier og negativer med billedopløsninger, der overgår dem brugt af Library of Congress og National Archives. Hold af specialister restaurerede så omhyggeligt hvert fotografi pixel for pixel, idet de fjernede støv, ridser, revner og andre skavanker. I alt krævede opgaven over 10.000 arbejdstimer at afslutte. De resulterende restaurerede fotografier, der ellers ville være gået tabt, præsenteres nu for første gang i enestående klarhed og detalje.

Sammen med L. Ron Hubbard-serien blev der udgivet en eksklusiv ledsagende bog med titlen Billeder fra en livstid. Denne bog på 400 sider i stort format er en fotografisk biografi, som skildrer den indgående historie om Hubbards liv gennem mere end 500 billeder, der er håndplukket fra arkiverne og ledsagende detaljerede billedtekster med anekdoter.

L. Ron Hubbard-serien og Billeder fra en livstid er tilgængelige på 15 oversatte sprog.

Titlerne i L. Ron Hubbard-serien omfatter:

______________

Scientology religionen blev grundlagt af forfatteren og filosoffen L. Ron Hubbard. Den første Scientology Kirke blev grundlagt i USA i 1954, og netværket er i dag vokset til mere end 10.000 kirker, missioner og tilknyttede grupper med millioner af medlemmer i 167 lande.