Narconon:
Rehabilitering af stofmisbrugere

Helt i tillæg til L. Ron Hubbards Renselsesprogram står hans større resocialiserende program, der ikke bare henvender sig til, hvad stoffer forvolder i form af mentale og åndelige kvaler, men også hvad der ledte til misbruget i første omgang; for medmindre det problem løses, er man for evigt ladt tilbage i den oprindelige tilstand, som stofferne var en ”løsning” på. En anden ting, der er enestående ved Hubbards rehabiliteringsprogram, er hans måde at fjerne abstinenssmerter, hvilket er særdeles relevant, når man tænker på virkningen af opiater og crack-kokain. Ved den traditionelle behandlingsform, hvor man erstatter en form for afhængighed med en anden (f.eks. når man giver metadon i stedet for heroin), har lidelserne fra abstinenserne længe stået i vejen for afvænning af de hårde misbrugere. Sådan set blev der tidligere ikke gjort ret meget for narkomanerne, for i modsætning til fritidsmisbrugeren kan langtidsnarkomaner sjældent betale prisen for at få det, der går for at være hjælp på en almindelig afvænningsklinik. Med Hubbards kombination af kosttilskud, terapeutiske øvelser og motion er mareridtet med kraftige abstinenser under alle omstændigheder forbi for altid.

Til dato bruges L. Ron Hubbards metoder til rehabilitering af stofmisbrugere i omkring 50 lande og er anerkendt for at redde titusinder af ellers håbløse misbrugere fra stofafhængighed. Især er hans metoder grundpillen i et internationalt netværk til rehabilitering af stofmisbrugere, der er kendt som Narconon. Narconon, der findes verden over og er internationalt kendt for, konsekvent at have mindst tre gange større succes i forhold til alle andre rehabiliteringsprogrammer for stofmisbrugere. Desuden er de, der fuldfører Narconon-programmet, ikke alene stoffri, men også kriminalitetsfri. Selvom pointen synes at være åbenbar, er det ikke tilfældet. Derom vidner en forberedende undersøgelse, der viste, at 73 % af stofmisbrugerne også selv solgte stoffer. Efter de havde færdiggjort et andet rehabiliteringsprogram end Narconon, solgte 37,9 % af dem stadig stoffer. I en tilsvarende gruppe misbrugere, der gennemførte Narconon-programmet, var der ingen, der solgte stoffer efter færdiggørelse. Hvor andre programmer var i stand til at nedsætte narkorelaterede røverier med 32,3 %, var der ingen overhovedet, der begik kriminalitet efter færdiggørelse af Narconon-programmet.

Derfor er det ikke underligt, at Narconon-programmet er blevet anerkendt af den højt ansete Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities (Kommission for Anerkendelse af Rehabiliteringssteder) som model for alle rehabiliteringsprogrammer. Narconons materialer og program, der udelukkende er baseret på L. Ron Hubbards rehabiliteringsteknologi for stofmisbrugere, hjælper i tusindvis af hårde narkomaner til at blive fri fra stoffernes slaveri.

For at få al information om L. Ron Hubbards løsninger til epidemisk stofmisbrug, se L. Ron Hubbard-serien Humanist: Rehabilitering af et samfund på stoffer.

Narconon Arrowhead ved Lake Eufaula, Oklahoma: Som centrum for det internationale Narconon-netværk, er det ikke blot som døgninstitution verdens største behandlingscenter, men det leverer også uddannelse i L. Ron Hubbards rehabiliteringsmetoder til professionelle inden for rehabiliteringsområdet fra omkring 20 nationer